Macedonie Vakantie

Bezienswaardigheden Macedonië

macedonieTijdens de vakantie in Macedonië zijn er een aantal bezienswaardigheden die bekeken moeten worden. Ten eerste is de natuur van Macedonië prachtig. Het bergachtige landschap zorgt ervoor dat er de ruimte is voor prachtige planten en struiken. Naast een tocht door de prachtige natuur van Macedonië, geven we je alvast een paar andere tips.

De hoofdstad Skopje heeft een rijke geschiedenis. De stenen brug over de rivier Vardar is hier een voorbeeld van. Daarnaast beschikt Skopje over een oud fort wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens de vakantie in Macedonië. Ook is het treinstation een echte bezienswaardigheid. De klok van het station staat namelijk stil op 5:17. Dit komt door de aardbeving die plaats heeft gevonden in 1963. Ook buiten de hoofdstad Skopje zijn er genoeg bezienswaardigheden te vinden.

Een leuk weetje is dan ook, dat er in de stad Ohrid 365 kerken te vinden zijn. De stad Ohrid heeft voor elke dag van het jaar een kerk gebouwd.

Dit zijn de mooiste en leukste bezienswaardigheden van Macedonië.

De St. Spas Kerk
St. Naum Klooster
Nationaal Park Galicica
Baai der Botten
Ohrid
Skopje

 

Souvenirs uit Ohrid

In de stad Ohrid kun je de perfecte souvenirs kopen tijdens je vakantie in Macedonie Ohrid staat namelijk bekend om haar parels. De productie van deze parel is een geheim en gaat over van de ene generatie naar de andere generatie. De filigraanvlinder in ook een bekende souvenir. Deze vlinder is gemaakt van fijn goud- of zilverdraad.