Macedonie Vakantie

Een goedkoop vakantieland voor Nederlanders

Deel artikel

Wanneer je in Macedonië op vakantie gaat is het duidelijk te zien in welk seizoen je bent. Macedonië heeft net als Nederland een gematigd landklimaat. Je ziet dus duidelijk vier seizoenen het hele jaar door. Macedonië is een bergachtig land, zo ontstaan er dus verschillen in het klimaat. Er zijn warme droge zomers in de lage gebieden en in de hoge gebieden van Macedonië is het een stukje kouder. Het land Macedonië ligt in de Balkan en behoort tot het voormalig Joegoslavië. De hoofdstad van Macedonië is Skopje, je betaald hier met de Macedonische Denar. Vergeet dus niet je euro’s om te wisselen voor de Macedonische Denar. Macedonië is voor Nederlanders een erg goedkoop land, 1 euro is iets meer dan 61 Macedonische Denar. Andersom gerekend is 1 Macedonische Denar bijna twee Nederlandse eurocenten. Wil je meer weten over je vakantie naar Macedonië? Klik hier voor meer informatie.

De bezienswaardigheden in het land Macedonië

Macedonië is niet het eerste land waar wij Nederlanders en Belgen aan denken om op vakantie te gaan. Toch is Macedonië steeds meer in trek bij ons volk. Vanuit Nederland vlieg je in 2 tot 2,5 uur naar Macedonië. Je stapt uit het vliegtuig in Ohrid of in Skopje. Je kunt natuurlijk ook met de auto naar Macedonië rijden, het is ongeveer 2.200 kilometers. Wanneer je met de auto gaat, rijd je over tolwegen. Houdt hier dus rekening mee. Onderweg kun je even stoppen om de prachtige natuur van Macedonië te zien. Er zijn veel plaatsen die je moet bezoeken wanneer je naar Macedonië gaat, zo moet je de steden Skopje en Ohrid bezoeken, Ohrid staat ook bekend om het gelijknamige meer wat ze hebben. Ook Struga is een bezoekje waard. Wanneer je echt dingen wilt gaan bezoeken, ga dan naar Mavrovo Nationaal Park, hier vind je prachtige watervallen en natuurgebieden. Ga naar Sveti Naum voor een bezoek aan een eeuwenoud klooster. Voor de geschiedenisliefhebber is Bitola erg bijzonder, hier liggen de overblijfselen van Heraclea Lyncestis, een eeuwenoude stad. Wanneer je naar een stad heen wilt, dan kies je voor Prilep en Tetovo. Deze twee steden zijn erg leuk voor een dagje uit.

Macedonië en het Orthodoxe geloof

De meeste landen zijn van oudsher Katholiek. Macedonië is dat niet. Macedonië is een Orthodox land en kent dus ook andere feestdagen. Zo wordt Kerst op 7 en 8 januari gevierd en is in de maand april het paasfeest. Het woord orthodox betekent letterlijk ‘juiste aanbidding’. In het Grieks betekend het ‘de rechte mening’. In de 5e eeuw maakte de oost-orthodoxe kerk zich los van de westerse katholieke kerk en luisterde dus niet meer naar de Paus. Ze gehoorzaamden wel aan de Byzantijnse keizer in Constantinopel. Constantinopel heet tegenwoordig anders, nu is het beter bekend onder de naam Istanbul. Je kunt Skopje ook verkennen door een City tour te maken, je ziet dan allerlei oude en nieuwe dingen door elkaar wat het extra leuk maakt. Ben jij al geïnteresseerd in een vakantie naar Macedonië?

Gerelateerd nieuws

Macedonië

Macedonië onontdekte parel

Ik ben afgelopen zomer naar Macedonië geweest. En wat een prachtig land is dat. Het land ligt in Zuidoost-Europa en is een voormalig Oostblokland. 25

Macedonië

Reis boeken naar Macedonie

Het is niet het bekendste en meest bezochte vakantieland van Europa maar het is een gigantisch mooi land! Het land beschikt over mooie bezienswaardigheden, uitzichten