Macedonie Vakantie

Goedkope rondreis Macedonië – rondreizen met een low budget

Deel artikel

Macedonië is nog niet echt ontdekt door toeristen als vakantieland, hierdoor is het nog erg goedkoop om naar Macedonië op vakantie te gaan. Macedonië is een ontzettend mooi land dat erg veel te bieden heeft zoals; fantastische bergen, meren en bossen. Hier kun je hiken, kanovaren en bergwandelen. In de winter is er zelfs de mogelijkheid tot wintersport in Macedonië, dit kan in Mavrovo. De toeristen die naar Macedonië gaan bezoeken vaak de stad Ohrid, deze stad gelegen aan het meer van Ohrid is een bijzonder mooie bestemming met de meeste overnachtingsmogelijkheden naast de stad Skopje. Je kan zeker een relatief goedkope Boomrondreis Macedonië maken, de prijzen tijdens het uit eten gaan liggen nog laag en het vervoer door Macedonië is goedkoop, ook hotels zijn relatief goedkoop. Macedonië mag dan wel geen strand hebben omdat het omringt is door andere Balkan landen, het meer van Ohrid met zijn prachtige stranden doet absoluut niet ten onder. Dit meer is dan ook zeker het bezoeken waard tijdens een rondreis door Macedonië, hier kun je in de zomermaanden namelijk lekker genieten van het prachtige weer aan een strandje in Ohrid.

Wandelen en skiën in Macedonië

In Macedonië is de wintersport steeds meer in opkomst en dat terwijl de meeste mensen Macedonië niet aan wintersport zouden linken. In Macedonië zijn mooie skioorden met bergtoppen van soms wel 2000 meter hoog, daar kan genoten worden van de sneeuw van november tot aan april. Mavrovo is zo’n skioord en een van de meest bekende wintersportgebieden in Macedonië. In de winter kan hier heerlijk geskied worden en in de zomer wordt er gewandeld, gefietst en gekajakt je kunt dan genieten van de prachtige groene natuur in Mavrovo Nationaal Park. Voor mensen die graag wandelen is Macedonië een echt paradijs om op vakantie te gaan. Door de hoogte verschillen in het land is het land erg divers en veelzijdig, alle nationale parken in Macedonië zijn goed begaanbaar en de natuur is nog ongerept. Ook voor andere buitenactiviteiten is Macedonië een goed vakantieland zo kun je bergklimmen, paragliden, kajakken maar natuurlijk ook gewoon heerlijk zwemmen in het meer van Ohrid of een van de andere meren dat Macedonië kent.

Skopje, de meest buitengewone stad in Europa

Skopje is een stad die in 1963 door een aardbeving is getroffen, hierdoor zijn vele bouwwerken verloren gegaan. Skopje ondergaat sinds een aantal jaar een ware metamorfose, grote standbeelden domineren de stad Macedonië. Door het (nog) lage toerisme is Skopje een goedkope stad, je kunt hier dus rondreizen met een low budget. In de hoofdstad Skopje kun je deelnemen aan een Free Walking Tour, dit is een gratis tour; de inkomsten die de gids krijgt worden bepaald door zijn/haar bezoekers die fooi kunnen geven. In deze tour krijg je veel tips over je verblijf in de stad en hierdoor leer je de stad ook direct kennen. Skopje is een perfecte bestemming voor een goedkope rondreis door Macedonië, de stad Skopje kent een grote mengeling van oud en nieuw. Door de stad loopt een rivier, loop je via de Old Stone Bridge, dan ben je binnen enkele minuten van een moderne stad naar een oude bazaar met kleine straatjes. Het straatbeeld in Skopje kent hierdoor dus een groot contrast, ook het eten en drinken in Skopje is erg goedkoop; je kunt in Skopje tijdens je rondreizen Macedonië nog een drankje drinken voor €1,50-. Westerse prijzen hebben nog niet gedomineerd in Skopje, waardoor het land uitermate geschikt is voor een low budget vakantie. De sfeer in Skopje is relaxt en de locals maken makkelijk contact met de toeristen, die er overigens nog niet in overvloed zijn; hierdoor kun je heerlijk genieten en de stad in alle rust verkennen.

Gerelateerd nieuws

Macedonië

Macedonië onontdekte parel

Ik ben afgelopen zomer naar Macedonië geweest. En wat een prachtig land is dat. Het land ligt in Zuidoost-Europa en is een voormalig Oostblokland. 25

Macedonië

Reis boeken naar Macedonie

Het is niet het bekendste en meest bezochte vakantieland van Europa maar het is een gigantisch mooi land! Het land beschikt over mooie bezienswaardigheden, uitzichten