Macedonie Vakantie

Macedonië onontdekte parel

Deel artikel

Ik ben afgelopen zomer naar Macedonië geweest. En wat een prachtig land is dat. Het land ligt in Zuidoost-Europa en is een voormalig Oostblokland. 25 jaar geleden is het echter al onder de sluier van Rusland weggekropen.

Een vliegticket naar Macedonië hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor 200 euro kun je al een retourticket vinden op internet. Vervolgens komt er nog een reisverzekering bij. Als je de prijzen van de reisverzekering vergelijkt kun je een doorlopende reisverzekering al vinden voor 3 euro per maand. De hotels zijn behoorlijk goedkoop. Voor 15 euro per nacht heb je al een prima hotelkamer.

 

De reis is begonnen

Ik ben begonnen in de hoofdstad Skopje. Aangezien het land een landklimaat heeft is de temperatuur in de zomer zeer aangenaam. Het was elke dag rond de 30 graden. Skopje is een mooie stad waar je een combinatie ziet van oude historische gebouwen en lelijke flats die zijn gebouwd in de Sovjet tijd. Als je Skopje bezoekt zijn er een paar mooie monumenten te vinden over de 2e wereldoorlog en de sovjet tijd. In de Joegoslavië oorlog is Macedonië gelukkig buiten schot gebleven. Hier vind je dus ook geen monumenten over. Ik ben toen uiteindelijk verder gereisd naar het meer van Orchid. Dit was een heerlijk uitje aangezien hier je echte verkoeling kunt vinden. Orchid is verder ook een leuk stadje om te zoeken. Daarna ben ik naar Lake Prespa gegaan. Dit ligt op korte afstand van Lake Orchid. De koffer was ingepakt en met de auto zijn we toen verder gereden naar Bitola. Dit ligt in het uiterste zuiden van Macedonië. In Bitola zijn we twee dagen geweest. Leuke stad, maar 2 dagen is ook genoeg. Via Prilep en Veles zijn we weer naar Skopje gereden. Een hele lange rit, met soms niet al te brede wegen. Eenmaal in Skopje aangekomen hebben we het vliegtuig naar Nederland gepakt. Het was een prachtige reis in dit fantastische land.

Gerelateerd nieuws

Macedonië

Reis boeken naar Macedonie

Het is niet het bekendste en meest bezochte vakantieland van Europa maar het is een gigantisch mooi land! Het land beschikt over mooie bezienswaardigheden, uitzichten