Macedonie Vakantie

Reis boeken naar Macedonie

Deel artikel

Het is niet het bekendste en meest bezochte vakantieland van Europa maar het is een gigantisch mooi land! Het land beschikt over mooie bezienswaardigheden, uitzichten en historische monumenten. In dit bericht zullen wij jouw overtuigen van een reis naar Macedonië!

 
Activiteiten en Bezienswaardigheden
In Macedonië zijn er heel veel bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld naar de “bay of bones”, dit is een dorp dat nagebouwd is na hoe het er naar vermoeden 1200 voor Christus uit heeft gezien. Zeer interessante excursie vol met historische informatie!
Voor mooie uitzichten moet je naar het meer van Ohrid, hier is het water extreem helder en dit zorgt in combinatie met de zon voor enorm mooie uitzichten.

 
Verblijf
Zoals bij elke reis kun je kiezen in wat voor verblijf je gaat verblijven. Voor het verblijf in Macedonië wordt echter wel aangeraden om te verblijven op een bungalow of vakantiepark. Kamperen zou ook nog kunnen maar een hotel of appartement wordt niet aangeraden, dit omdat je dan vaak ver verwijderd zit van de mooie gebieden en de kwaliteit niet altijd even goed is. Natuurlijk hangt het ervan af waar je voor naar Macedonië komt, als je niet voor de mooie gebieden komt en enkel voor het uitrusten komt kan je keuze voor een hotel of appartement juist wel goed zijn. Het wordt over het algemeen alleen niet aangeraden maar laat je hierdoor niet afschrikken!

 
Periodes
Inprincipe kun je in elke periode van het jaar naar Macedonië, zelfs in de winter is het een mooi land. Als je naar de vakantiedrukte kijkt kun je het beste kiezen voor een reis in de voor- of najaarsvakantie. In de zomervakantie is het namelijk wel druk op de mooie gebieden, ook veel mensen uit eigen land gaan dan namelijk op vakantie in eigen land. Over het algemeen heb je dus wat meer vrijheid als je kiest voor een reis in de voor- of najaarsvakanties. Natuurlijk blijft jouw keuze hierin ook volledig vrij. Als je voor de temperatuur komt kun je uiteraard juist wel beter in de zomer komen aangezien het er dan tot wel 35 graden kan zijn!

Gerelateerd nieuws

Macedonië

Macedonië onontdekte parel

Ik ben afgelopen zomer naar Macedonië geweest. En wat een prachtig land is dat. Het land ligt in Zuidoost-Europa en is een voormalig Oostblokland. 25