Macedonie Vakantie

Het verschil tussen een excursiereis en een rondreis

Deel artikel

Het verschil tussen een excursiereis en een rondreis

Veel mensen denken dat een excursiereis en een rondreis hetzelfde niet. Maar dat is niet waar. Wanneer je een excursiereis maakt, reis je met een groep of met je eigen gezelschap samen met een gids. Je hebt eigenlijk geen tijd om uit te rusten, want de gids wil jou namelijk alle hoogtepunten van het land laten zien. Elke dag ga je wat anders doen, de ene dag zit je de hele dag op de fiets en op een andere dag zit je misschien wel op een boot het water te verkennen. Tijdens een excursiereis is van alles te doen waar je wel en niet op voorbereid bent. De excursies zijn bij de reis inbegrepen. Ga je een rondreis maken, dan bepaal je zelf wat je gaat doen. Je kunt bijvoorbeeld met een camper gaan rondtrekken of je boekt een luxe cruisevakantie. Tijdens een rondreis bepaal je zelf wat je gaat doen en hoe lang je waar blijft.

Een excursiereis naar Macedonië boeken

Macedonië is een land midden in de Balkan in zuidoost Europa. Sinds 1991 is het een onafhankelijk land, daarvoor was het onderdeel van het voormalig Joegoslavië. De hoofdstad van Macedonië is Skopje en is tevens ook de grootste stad van dit land. In dit land betalen ze met de Macedonische Denar. Vergeet dus niet je geld om te wisselen wanneer je op vakantie gaat naar Macedonië. Ben je geïnteresseerd geraakt in een excursiereis? Boek dan een van jouw excursiereizen naar Macedonië nog voor deze zomer en ga erop uit! In Macedonië is erg veel te zien en te beleven, zo vind je in Macedonië het meer van Ohrid, dit meer is een van de grootste meren van de Balkan en behoort tot de oudste van de wereld. Ook kun je in veel steden gezellig wandelen in smalle en knusse straatjes. Je kunt hier leuk winkelen bij plaatselijke winkeltjes. In de stad Ohrid vind je een erg oud klooster en een romeins theater. Deze twee bijzondere bezienswaardigheden staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Verder vind je in Macedonië nog meer mooie plaatsen om te bezoeken, je zult je hier zeker niet vervelen.

Kom in de vakantiestemming!

Je hebt je vakantie geboekt, maar het duurt nog even voordat je echt op vakantie gaat. Je verheugt je erop en wilt het liefst nu al vertrekken. Even geduld nog, de zomervakantie is bijna in zicht. Je bekijkt bijna elke dag de bestemming waar je heen gaat en zoekt genoeg informatie op zodat je goed bent voorbereid. Je koopt al van alles in zoals muggenspray en andere handige dingetjes om mee te nemen. Je zoekt op internet naar leuke uitstapjes in de buurt die je zeker wilt gaan maken op je vakantiebestemming. Wil je zien hoe andere mensen hun vakantie beleefd hebben in hetzelfde plaatsje waar jij op vakantie gaat? Kijk dan op de website van videotrips.nl. Je kunt hier eerst een filmpje bekijken over het landschap en dergelijke en daarna kun je direct je vakantie boeken!

Gerelateerd nieuws

Macedonië

Macedonië onontdekte parel

Ik ben afgelopen zomer naar Macedonië geweest. En wat een prachtig land is dat. Het land ligt in Zuidoost-Europa en is een voormalig Oostblokland. 25

Macedonië

Reis boeken naar Macedonie

Het is niet het bekendste en meest bezochte vakantieland van Europa maar het is een gigantisch mooi land! Het land beschikt over mooie bezienswaardigheden, uitzichten