Macedonie Vakantie

Macedonië heeft veel mooie gebieden en bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen. Maar kun je overal veilig rijden en komen? Of zijn er toch gebieden waar je extra waakzaam moet of moet vermijden?

Lekker dichtbij

Macedonië is een prachtig land met schilderachtige natuurgebieden. Het land is rijk aan zon en schone lucht. Verder ben je er vrij snel, het is namelijk gelegen op slechts 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Dit is ook ideaal als u eventueel met kinderen op vakantie gaat.

Bezienswaardigheden

Macedonië bevat verschillende mooie bezienswaardigheden:

  • Denk bijvoorbeeld aan het grote meer van Ohrid, waar ook gedoken kan worden. Hier kun je onderwater de resten van een dorp zien dat ooit overstroomd is.
  • Macedonië bevat ruim 30000 hectare aan wijngaarden. Een mooie rondreis door deze wijngaarden is zeer aan te raden. Vaak wordt de rondreis gecombineerd met een overnachting, omdat de afstanden die je moet afleggen lang zijn.
  • Albanië mag zeker niet ontbreken aan je reis. Dit is inderdaad niet Macedonië, maar omdat je heel de tijd op het gebergte uitkijkt is het zeker de moeite waard om ze ook van dichtbij te bewonderen. Voor de echte avonturier kun je hier bijvoorbeeld ook paragliden van de bergtoppen.

Goed verzekerd op reis

Om minder risico te lopen op vakantie is het aan te raden een goede reisverzekering af te sluiten. Het is aan te raden om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering met werelddekking. Dan betaal je één keer per maand een bepaald bedrag en ben je gewoon heel het jaar door verzekerd, waardoor je hier het hele jaar niet meer naar om hoeft te kijken. Mochten je spullen kwijtraken, beschadigd raken of gestolen worden dan ben je hier altijd goed voor verzekerd en krijg je soms ook direct op je vakantie de mogelijkheid om een nieuw vergelijkbaar product te kopen.

Veiligheidstips

Er zijn altijd spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Macedonië, hierdoor is het aan te raden om eventuele demonstraties en samenscholingen te vermijden. Verder ligt Macedonië in een aardbeving gevoelig gebied. Het is altijd goed om even na te gaan wat je het beste kan doen bij een aardbeving. Bespreek met de reisorganisatie welke grensgebieden je beter kan vermijden. Het is aan te raden om altijd op de hoofdwegen te blijven rijden en beter kun je ook niet ‘s-nachts rijden!